یکی از دسته سیستمهای امنیتی که تاثیر بسیاری در حفظ امنیت دارد، سیستمهای دوربین مداربسته است. به راحتی میتوانید محل کار و زندگی خود را با نصب پکیج دوربین مداربسته پوشش دهید و امنیت مکان مورد نظرتان را ارتقا دهید. این روش با ورود به بازار مورد استقبال بسیاری قرار گرفت و قطعی ترین راه برای هشدار و بازبینی است.
واژه دوربین مداربسته برگردان فارسی کلمه انگلیسی closet circuit television یا به اختصار cctv میباشد و به دوربینهایی گفته میشود که در جای خود ثابت اند.
دوربین مداربسته به کلیه دوربینهایی اطلاق میگردد که در محل خود ثابت بوده و تصاویر را به یک یا چند محل ارسال میکنند. از آنجا که اغلب این دوربینها در حفاظت، نظارت و سیستمهای مانیتورینگ امنیت بکار میرود این واژه بیشتر به همین حیطه بر میگردد اما معنی فنی آن حتی دوربینهای ویدیو تلفن و کنفرانس را نیز دربر میگیرد.
کاربری دوربین مداربسته
دوربین مداربسته معمولا دو کاربری اصلی دارد:
کاربری امنیتی: از دوربین مداربسته برای افزایش امنیت محل نصب استفاده میشود. این افزایش امنیت میتواند شامل پیشگیری یا پیگرد اعمال مجرمانه باشد.
کاربری نظارتی: از دوربین مداربسته برای نظارت بر عملکرد افراد یا تجهیزات استفاده میشود.
سیستمهای دوربین مداربسته
دوربینهای مداربسته به صورت کلی به دو دسته آنالوگ و شبکه تقسیم میشوند.. البته باید دوربینهای آنالوگ Hd را هم به این دسته بندی اضافه کنیم که با استفاده از تکنولوژی نسبتا جدید، کیفیت تصویر و قابلیتهای پیشرفته دیگری نسبت به دوربینهای آنالوگ قدیمیدارند اما قیمت آنها نیز با توجه به کارکردشان بسیار مناسب تر از دوربینهای تحت شبکه است.
دوربین مداربسته آنالوگ: سیستم مداربسته انالوگ را میتوان نسل قدیمیتر دوربین مداربسته معرفی کرد. این دوربینها به دلیل سادگی و ارزان قیمت بودن هنوز هم با استقبال زیادی روبه رو هستند.
دوربین مداربسته آنالوگ Hd: دوربینهایی با تکنولوژی high definition closed-circuit دارای کیفیت تصویر بالایی هستند که از کابل کواکسیال برای انتقال اطلاعات به DVRها استفاده میکنند. انواع مختلفی از آن با نامهای AHD، HDTVI، HDCVI و HDSDI به بازار آمده اند.
دوربین مداربسته تحت شبکه یا دیجیتال: دوربینهای IP که دوربینهای تحت شبکه نیز نامیده میشوند دوربینهای ویدئویی دیجیتالی هستند که میتوانند اطلاعات را از طریق یک شبکه کامپیوتری ارسال و دریافت کنند. تصاویر ارائه شده توسط این دوربینها از کیفیت بالایی برخوردارند.
مزایای نصب دوربین مداربسته برای کسب و کارها
نصب دوربین مدار بسته میتواند مزایای بسیاری در داخل ساختمان، برای حفاظت از اموال و افراد یا ساکنین آن داشته باشد.
در ادامه، به برخی مزایای برتر نصب این سیستم ایمنی برای انواع کسب و کارها میپردازیم.
- جلوگیری از ارتکاب جرم
بی شک میتوان گفت داشتن دوربین مدار بسته در محل کارتان میتواند بعنوان یک عامل بازدارنده در برابر مجرمین و هر نوع فعالیت غیرقانونی عمل کند. وجود دوربین مدار بسته فضای امنی ایجاد کرده و به مثابه حضور قانون است، چون با علم به تحت نظر بودن دائمیشرایط، از هر برنامه غیرقانونی یا جرمیجلوگیری خواهد شد.
- نظارت بر فعالیتها
سیستمهای دوربین مدار بسته قادر به پیگیری هر اتفاقی در محل هستند. با نظارت بر فعالیت کارکنان و بازدیدکنندگان در محل کسب و کارتان، شما و کارمندانتان خیالتان راحت است که از کوچکترین رخدادی در محل مطلع خواهید شد.
- شواهد عینی
در صورت وقوع هر حادثه ناگواری در محل، داشتن یک سیستم دوربین مدار بسته واقعا شما را چند قدم جلو میاندازد چون بهترین راه برای جمع آوری شواهد و پیگیری دقیق وقایعیست که اتفاق افتاده است. با داشتن شواهد بدست آمده از دوربین مدار بسته موجود در محل میتوان به راحتی مسئله را حل کرد، چون فیلم ضبط شده از زمان، مکان و مهمتر از همه فرد مظنون خبر میدهد.
- تصمیم گیری
برای حل اختلافات، فیلمهای ضبط شده دوربینهای امنیتی نقش فوقالعاده مهمیایفا میکنند. این موضوع هم برای مشکلات خانگی و هم برای اختلافات کاری اهمیت دارد. چه مساله اختلافات خانوادگی در میان باشد، و چه اختلاف نظر کارکنان یا تناقض بین کارکنان و مشتریان باشد، مراجعه به فیلم CCTV همه را حل خواهد کرد.
- ثبت مدارک و وقایع
همیشه چک کردن زمان ورود و خروج کارکنان ایده خوبی است یا اینکه در جریان تحویل بسته یا حضور بازدید کنندگان ناشناس به ساختمان قرار بگیرید؛ با وجود دوربین مدار بسته در محل کارتان خیالتان راحت است که هیچ نکتهای از شما پنهان نخواهد ماند.
علاوه بر نکات بالا مزایای متعدد دیگری هم برای نصب دوربین مدار بسته در محل کار وجود دارد، پس چرا همین حالا دست به کار نشوید و با نصب دوربین در شرکت امنیت عملیاتی و ذهنی را برای خودتان و کارکنانتان فراهم نکنید؟
منبع: pep-ec